AI camerasysteem bij particulier

Zuid Holland – januari 2022

Een particuliere klant wilde meer zekerheid rondom zijn vrijstaande woning. De achtertuin grenst aan een vaart welke vooral gebruikt wordt voor recreatief gebruik. Voor ons zaak om ook de achtertuin als aandachtpunt te zien. In goed overleg hebben wij camera’s geplaatst op strategische punten.

Met AI was het mogelijk om camera’s welke de achtertuin bestrijken zodanig te configureren dat nu in de late avond- en nachtelijke uren een sirene af gaat zodra een persoon zich op zijn terein begeeft. Het systeem maakt duidelijk onderscheid tussen personen (mensen) en dieren. De huisdieren van de eigenaar kunnen gewoon door het beeld lopen zonder dat het systeem hierop zal reageren.

Binnenkort volgt een update aan dit zelfde systeem. Een extra camera bij het hek zal door middel van kenteken-herkenning dat hek automatisch voor hem openen wanneer hij voor het hek staat met zijn auto. (Dit zou overigens ook kunnen op basis van gezichtsherkenning. In dat geval wordt ook het hek geopend als hij er met zijn fiets voor staat.)