Verduurzamen

Mogelijkheden voor Verduurzamende Maatregelen

Alle woning en bedrijfspanden komen vroeg of laat in aanraking met verduurzamen. De overheid stuurt hier op aan om het gebruik van fossiele brandstoffen en de CO2 uitstoot zo veel mogelijk te beperken. Voor deze aanpassingen zijn forse regelingen, zoals subsidies, beschikbaar gesteld door de overheid. Door gebruik te maken van deze regelingen wordt verduurzaming heel interessant. Je kunt nu duurzame aanpassingen (laten) uitvoeren alsmede er financieel op vooruit gaan. Hieronder staan een aantal mogelijkheden om te verduurzamen en energie neutraal te worden.

Energiebesparende verlichting en slimme schaklingen.

Een belangrijke energiebesparende maatregel is om over te stappen naar energiezuinige led verlichting, Wij maken ons sterk voor energiezuinige verlichting. Als duurzame installateur in led verlichting, kunnen wij led verlichting aanleggen in geheel uw kantoor- of bedrijfspand. Wij komen echter ook bij u thuis voor led verlichting in uw woonkamer, keuken of led tuinverlichting.

Zonnepanelen

De subsidie op zonnepanelen is komen te vervallen, echter is in plaats daarvan een nieuwe regeling via de Belastingdienst in het leven geroepen. Je kunt namelijk het BTW-bedrag (21%) terugvragen bij de fiscus. Aangezien de ‘oude’ subsidie maximaal €650,- bedroeg, is de 21% BTW teruggaaf dus nog voordeliger.

Warmtepomp

Steeds vaker Warmtepompen worden altijd aangeduid met water-water of lucht-water of lucht-lucht. Simpel gezegd geeft dit aan waar ze hun warmte aan onttrekken en waar ze hun warmte aan afgeven. Een lucht-water warmtepomp haalt zijn warmte bijvoorbeeld uit de buitenlucht met een buitenunit en geeft zijn warmte af aan water wat voor de centrale verwarming is te gebruiken. De twee onderstaande typen warmtepompen worden in woningen het meest toegepast. Het is echter ook steeds vaker het geval dat er lucht-lucht warmtepompen geplaatst worden.