Preventief en correctief onderhoud

Preventief en correctief onderhoud.

Preventief en correctief onderhoud is van belang voor het verlengen van de levensduur en betrouwbaarheid van uw installatie? laat regelmatig uw status van de uw installaties controleren zo blijft uw installatie in goede conditie en wordt u niet met onnodige kosten opgezadeld.

Denk daarbij aan controle van:

  • Brand- en ontruimingsinstallaties
  • Nood- en evacuatieverlichting
  • Algemene elektrotechnische installaties
  • Schakel- en verdeelinrichtingen
  • Inbraaksignaleringssystemen

Inspectie elektrotechnische installaties

Wanneer u een (jaarlijkse) controle aan uw elektrotechnische installaties NEN 3140 keuring laat uitvoeren, controleren we alles in uw pand dat verbonden is aan vaste installaties. Denk daarbij aan verlichtingsarmaturen, bekabeling, elektrokasten en wandcontactdozen.

Bij een NEN 3140 keuring wordt er ook een thermografische opname gemaakt van de groepenkast. Daarmee wordt gecontroleerd of er sprake is van losse contacten of te veel belasting.

Inspectie van arbeidsmiddelen

Als werkgever moet u steeds meer verantwoording afleggen voor de veiligheid van uw werknemers. Zo bent u als werkgever verplicht elektrische arbeidsmiddelen jaarlijks te laten controleren en registreren volgens de Nederlandse Norm (NEN).

In de NEN 3140 staat beschreven aan welke algemene eisen veilige bedrijfsvoering van werkzaamheden aan, met of nabij elektrische installaties moeten voldoen, van uw kopieerapparaat tot slijptol. De NEN 1010 beschrijft veiligheidsbepalingen voor laagspanningsinstallaties aan elektrotechnische installaties zoals serverruimtes.

Interesse in onze diensten? Contact opnemen